środa, 5 lipca 2017

Sałata z grilowaną sałatą rzymską z margaryną optima omega 3


Sałatka zainspirowana grilowaną sałatą rzymską, która po odpowiednim doprawieniu smakuje na ciepło świetnie. Pierwszy raz jadłam sałatę rzymską na ciepło przygotowaną na grillu, była pyszna. Teraz szykując piknikowe jedzenie przygotowałam sałatkę z sałatą rzymską grillowaną na patelni z dodatkiem margaryny Optima Omega 3. Do sałaty dodałam kolorowe warzywa i szynkę szwarcwaldzką co w połączeniu z świeżym chlebem posmarowanym margaryną Optima Omega 3 było smacznym i odżywczym posiłkiem.




Sałatka z grillowanej sałaty rzymskiej z margaryna Optima Omega 3
Składniki:
4 szt sałaty rzymskiej
½ papryki żółtej
½ papryki czerwonej
½ granatu
Garść pomidorków koktajlowych
Szynka szwarcwaldzka
Margaryna Optima Omega 3
Sól i pieprz

2 łyżeczki musztardy francuskiej
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka miodu
Sok z ½ cytryny

Wykonanie
Warzywa umyć, sałatę rzymską przekroić na pół. Na patelni na małym ogniu rozpuścić 2 łyżki margaryny Optima Omega 3, ułożyć sałatę rzymską, oprószyć solą i pieprzem. Sałatę grillować z dwóch stron do delikatnego przyrumienienia. Gdy sałata się przyrumieni zdjąć z ognia i odstawić do przestygnięcia. Paprykę pokroić w paski, pomidorki koktajlowe przekroić na pół, chłodną sałatę rzymską pokroić na mniejsze części (ja liście pokroiłam na 3 części). Warzywa wsypać do miski, dodać nasiona granatu, szynkę szwarcwaldzką.  W kubeczku wymieszać musztardę, oliwę, miód i sok z cytryny. Przygotowanym sosem polać składniki sałatki i delikatnie je wymieszać. Sałatkę można podawać z pszennym pieczywem posmarowanym margaryną Optima Omega 3.




Przepis na piknikową sałatę z grilowaną sałatą rzymską z margaryną Optimą Omega 3 dodaję do akcji Optymalny wybór na piknik




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz