Naleśniki:
Ciasto:
1 szkl wody
1 szkl mleka
2 jajka
2,5 szkl mąki
25 ml oleju
3 łyżki cukru
Wykonanie:
Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie połączyć mikserem, powinna powstać masa o płynnej konsystencji. Na rozgrzaną patelnie, wylać ciasto naleśnikowe (ciasta powinna być cienka warstwa), smażyć z dwóch stron parę minut. Zdjąć naleśnika z patelni i smażyć następnego do czasu aż nam się ciasto skończy.
Banany jeżeli są małe to jeden banan na jednego naleśnika przeznaczyć, duże banany przekroić wzdłuż na pół.
1 łyżeczka masła
cynamon
cukier kryształ
czekolada rozpuszczona lub sos czekoladowy
Rozpuścić masło na patelni, ułożyć banany. Banany posypać cynamonem oraz cukrem (ja smażąc 6 bananów niecałe pół łyżeczki cukru użyłam na jedną stronę), podsmażyć na złoty kolor (jeszcze bardziej niż ja to pokazałam na zdjęciu. Banany przekręcić na drugą, posypać cukrem, cynamonem, smażyć złoto-brązowy kolor (jeszcze bardziej niż ja to pokazałam na zdjęciu). Ponownie banany przekręcić i smażyć chwilę. Ciepłe banany delikatnie ułożyć na środku naleśnika, zawinąć ciasto w rulon. Gotowe naleśniki polać rozpuszczoną czekoladą lub gotowym sosem czekoladowym.
Przepis dodaję do akcji BANAN, O TAK! :D
>
Koocham naleśniki!
OdpowiedzUsuńO Boże, jakie piekne!;)
OdpowiedzUsuńwspaniale :) uwielbiam takie naleśniki
OdpowiedzUsuńkocham to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńsebek zaj efajny