Najnowsze dzieło, tort Spiderman dla Gracjanka :D
Dzieło praco i czasochłonne ze względu na to, iż środek jest zrobiony z kolorowych biszkoptów (przepis tutaj) oraz z masy cukrowej (przepis). Czasochłonnym zajęciem było stworzenie pajęczyny Spidermana. Pajączki oraz pajęczynę obok postaci wykonałam z rozpuszczonej czekolady. Na folii do pieczenia wykałaczką umoczoną w czekoladzie rysowałam stworki, po czym schowałam je do lodówki aby zastygły. Przy nakładaniu dekoracji na tort używałam noża ponieważ przy dotyku czekolada momentalnie się rozpuszczała.
Rewelacja!!! Gratuluję talentu
OdpowiedzUsuńAle super! Sama bym chciała mieć taki tort urodzinowy! :D
OdpowiedzUsuńCzym robilas pajeczyne spidermana?
OdpowiedzUsuńPajęczynę na Spidermanie robiłam z masy cukrowej, pajęczynę obob z rozpuszczonej czekolady.
Usuń