środa, 14 marca 2012

Tort Spiderman

Najnowsze dzieło, tort Spiderman dla Gracjanka :D 
Dzieło praco i czasochłonne ze względu na to, iż środek jest zrobiony z kolorowych biszkoptów (przepis tutaj) oraz z masy cukrowej (przepis). Czasochłonnym zajęciem było stworzenie pajęczyny Spidermana. Pajączki oraz pajęczynę obok postaci wykonałam z rozpuszczonej czekolady. Na folii do pieczenia wykałaczką umoczoną w czekoladzie rysowałam  stworki, po czym schowałam je do lodówki aby zastygły. Przy nakładaniu dekoracji na tort używałam noża ponieważ przy dotyku czekolada momentalnie się rozpuszczała. 

4 komentarze:

  1. Rewelacja!!! Gratuluję talentu

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale super! Sama bym chciała mieć taki tort urodzinowy! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Czym robilas pajeczyne spidermana?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pajęczynę na Spidermanie robiłam z masy cukrowej, pajęczynę obob z rozpuszczonej czekolady.

      Usuń